Ми проти СНІДу! Ми за життя!

2016-12-01

фото

фото СНІД - одна з найбільш трагічних проблем, що виникла перед людством наприкінці ХХ сторіччя. У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров'я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. За останні роки проблема боротьби зі СНІДом гостро постала перед людством. Щодня від синдрому набутого імунодефіциту помирають тисячі людей. В Україні ця хвороба розповсюджується надзвичайно швидкими темпами. На жаль, наша країна визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Європі постраждала від ВІЛ/СНІДу.

фото Символ солідарності з тими, кого торкнулася проблема СНІДу, стала "Червона стрічка", як пам'ять про мільйони людей, чиє життя забрала смертельна хвороба, символ протесту проти дискримінації ВІЛ-інфікованих, нагадування тим, кого епідемія не торкнулась, про необхідність турбуватися про свою безпеку і здоров'я.

фото 1 грудня 2016 року районна учнівська Рада самоврядування Обухівщини Обухівського районного центру творчості дітей та юнацтва спільно з міськрайонною організацією Товариством Червоного Хреста провели захід "Разом проти СНІДу!".

На початку члени самоврядування роздавали перехожим тематичні буклети та чіпляли червоні стрічки - символ цього дня. Акцією "Я можу подарувати обійми!" лідери самоврядування хотіли нагадати, що СНІД не передається через обійми, і не потрібно ізолювати людей з цією хворобою, адже вони такі ж, як і ми. Варто відмітити, що під час акції, підлітки почули багато слів вдячності від звичайних перехожих різного віку, які потрапляли в "обійми", йдучи вулицями міста. Підтвердити свою позицію "Я проти СНІДу! Я - за здоровий спосіб життя!" учасники заходу мали можливість, залишивши свої автографи ("сердечка") на квілті (різнокольоровому паперовому коврику), що собою символізує пам'ять про різних людей, які померли від СНІДу.фото

На площі, біля Обухівського РЦКіД зі "свічкової ходи", розпочалась основна частина заходу. Лідери самоврядування пройшли площею з лампадками в руках, а згодом на сходах була викладена стрічка-символ цього дня.

Голова РУРСО Іванова О., ведучі - Северин А., Мовчан Н., члени РУРСО - Горбаченко А., Майка К., розповіли про мету заходу, ознайомили з історією виникнення хвороби, нагадали про відомих людей, життя яких обірвав СНІД.

Учні Долинянської ЗОШ І-ІІ ступенів Лісовенко В., Мельник С., Базяк Н., Яценко Л. провели з учасниками, учнями 9-10-х класів тематичний флешмоб, який розпочався з сумних нот, а закінчився драйвовим темпом, як нагадування - життя продовжується, його треба цінувати.

На завершення, під супровід пісні К. Скрябіна "Ми всі люди на Землі" ведучими було проголошено гасло: "Ми проти СНІДу! Ми за життя!"

Статтю підготувала журналіст РУРСО Майстренко Валентина

Кiлькiсть переглядiв: 348

Коментарi