День молоді

2012-07-17

/Files/images/IMG_0132.JPG Готуємось до Дня молоді...

/Files/images/IMG_0258.JPG


«День молоді» - національне свято молодих людей країни, яке відзначається на Україні щорічно в останню неділю червня.

Історія «Дня молоді» почалася 7 лютого 1958 року в Радянському Союзі, до складу якого входила Українська Радянська Соціалістична Республіка (УРСР), коли Указом Президії Верховної Ради СРСР «Про встановлення Дня радянської молоді» був заснований «День радянської молоді», який відзначався в останню неділю червня.

22 червня 1994 незабаром після розпаду СРСР і отримання Україною незалежності, перший президент України Л. М. Кравчук, «на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України», підписав Указ N 323/94 «Про День молоді», який наказував відзначати його в Республіці Україна щороку останню неділю червня.

Вже традиційно, в цей день по всій Україні проходять різні святкові заходи, головною дійовою особою яких є молодь.

«Це що, день міста?!» - це було питання дня в суботу 30 червня. Адже по своїй насиченості, масштабності та не побоюсь грандіозності свято перевершило усі ті молодіжні, що передували в історії м. Обухів.

Цей день починався звичайно, як безліч усіх інших, лише за однієї відмінності – це був ТОЙ день. О дев’ятій ранку, на лавці перед РЦКіД, зібрались п’ятеро молодих людей з Молодіжного Комітету Міста, з веселими жартами випили по чашці кави, та, як колись Гагарін, сказали «Поєхалі!».

Почали з’їжджатись надувні атракціони – вирішення місця їх розташування, приїхала сцена – розвантаження та встановлення, розкладається пеінтбольна площадка, ведеться підготовка до проведення богатирських ігор, до змагань з авто звуку, до авто квестів та авто конкурсів. Починають розкладатись палатки гуртків та секцій. Були такі, як клуб «Десант», школа танцю «Underground Family Dance School» та «Арт-Олімп», циркова студія, шахматний гурток, гуртки міського ЦТДЮ, та молодіжного арт-клубу «inTerno».

Вже традиційно третій рік поспіль школярі учнівської Ради самоврядування намагаються змінити асоціації пов’язані зі «славнозвісним» «парапетом» створюючи альтернативу у вигляді розташування там дитячо-розважальної площадки. Завжди готується безліч ігор, роздаються подарунки і на великий подив усіх мам, усе безкоштовно.

/Files/images/IMG_0151.JPG

/Files/images/IMG_0150.JPG

Усі заходи «Дня молоді» офіційно були розпочаті о другій годині дня.

Як кажуть «хоч розірвись», цікаво було всюди. Захоплені погляди ловили на собі богатирі, граючи м’язами боролись з важелезними знаряддями, сміючись тягнули автомобіль дивуючи усіх глядачів. Слід зазначити (з метою популяризації спорту та здорового способу життя), що серед суддів був хлопчина, Владислав Третяк, теж член учнівської ради самоврядування, який у віці 15 років є семиразовим чемпіоном України в змаганнях з пауерліфтингу.

Авто звук дивував гучністю та якістю звучання великої кількості автомобілів, тому теж зібрав навколо себе величеньку аудиторію. Теж успішно пройшли авто конкурси та квести – учасникам було цікаво виконувати завдання на автомобільну тематику.

Нажаль не обійшлося без ложечки дьогтю, яку на собі відчули власники пейнтбольного обладнання. Для порівняння скажу, що коли ви захочете пограти в «войнушки» і поїдете на спеціальне поле доведеться викласти 150 гривень за 100 куль, яких би вистачило на період від 30 хвилин до одної години, а на нашому святі це коштувало всього 50 гривень. І при цьому сміливців «повоювати» не знайшлось жодного. Нажаль. Приносимо вибачення за їхній втрачений час та сподіваємось, що пейнтбольна площадка розташувалась в Обухові не останній раз.

Багато глядачів цікавились роботою гуртків та секцій. Побачили виступи танцюристів, дітей циркової студії, перехоплював подих виступ клубу «Десант», діти якого боролись з уявними нападниками, показуючи, що з такими може справитись навіть дівчина-школярка. В палатках міського ЦТДЮ та молодіжного арт-клубу «inTerno» діти, яким цікаве рукоділля та образотворче мистецтво, могли (і саме це вони і робили) робити ляльки-мотанки, малювати та інше. Гра у шахи виявила у бажаючих тихий азарт та зацікавила бажанням перемогти тих, хто вже довгий час займається цим спортом.

/Files/images/IMG_0186.JPG

Звісно ж весь цей час працювала і дитяча площадка, про яку я вже писав, виконуючи усі вищезазначені функції, розважаючи дітей, майбутню молодь, майбутнє нашої держави.

/Files/images/IMG_0149.JPG

Далі, поступово вся увага учасників свята переключилась на сцену, на якій з шостої години почались усі налаштування звуку, що на західний манер носять назву «саундчек», а о сьомій почалась урочиста частина, вслід за якою мала старт концертна програма.

Урочисту частину повністю «взяли під контроль» мер міста Обухів Левченко О.М. та його заступник Шимоненко В.О. поздоровляючи зі святом усю нашу молодь, бажаючи їй усього найкращого та висловлюючи щирі сподівання на неї, як на майбутнє міста і держави в цілому. Також вони осипали подяками, грамотами та подарунками усі хто цього заслужив. Таким чином було вручено подяки з грошовими преміями за активну громадську позицію, участь у міських заходах, пропаганду здорового способу життя та з нагоди відзначення Дня молоді таким людям: Бобкову Денису, Чекараміту Сергію, Верещаку Сергію, Шевченко Роману,Тимошенко Андрію, Биковцю Яну, Урюковій Аліні, Кульчицька Лєра.

/Files/images/IMG_0260.JPG

Концертна програма почалась з виступів артистів будинку культури. Слідом за ними глядачі мали можливість почути виступ гурту «Вместо сна». Далі на сцені з’явились по черзі гурти «Флірт» та «65М», які музиці навчаються в молодіжному арт-клубі «inTerno» і, відверто, їх дебют (як і дебют арт-клубу) можна назвати дуже вдалим. Сподіваюсь ми спостерігали народження зірок великої сцени. Не можу втриматись, щоб не відзначити Давітідзе Іраклія, який своєю харизмою, невідомо звідки взятою розкутістю, гітарними соло партіями просто «взірвав» глядачів – молодець! Звісно, як молодці і всі учасники молодих гуртів, які вперше виступали перед аудиторією, і зробили це гарно, без помилок, приємно та весело завівши слухачів.

Продовжив і завершив концерт гурт «Просто так», вибухнувши веселими та енергійними рок-ритмами. Не можна не зазначити, що учасники цього гурту Шманенко Іван та Сухарев Станіслав діляться досвідом та своїм вмінням гри на музичних інструментах, навчаючи дітей та загалом усіх бажаючих у вже неодноразово згаданому арт-клубі «inTerno».

Загалом свято вдалося. І лишається тільки розвести руками та загасити в собі думку про те, що хорошого все ж таки завжди мало, завжди не вистачає часу повністю насолодитись усіма святковими відчуттями. І нам приходиться завершувати ТАКІ дні, щоб знову з головою зануритись у робочі будні в очікуванні нових веселих, радісних, позитивних емоцій.

І хочеться подякувати за створення свята Дня молоді Міській Раді міста Обухова, Молодіжному Комітету Міста Обухова, учнівській Раді самоврядування, молодіжному арт-клубу «inTerno», за допомогу в проведенні змагань з авто звуку організації «Sokol-Sound», змагань «Богатирські ігри» клуб пауерліфтингу «Аякс» та його керівнику Мишко Богдана.

Бобков Денис, координатор учнівської Ради самоврядуванняміста Обухова

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi