• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У рамках Обухівського міського фестивалю «Місто творчих людей» відбувся захід «Чарівна писанка – Вербна неділя»

У рамках Обухівського міського фестивалю «Місто творчих людей» відбувся захід «Чарівна писанка – Вербна неділя»

2016-04-24

фото
фотоВеликодні свята – це приємні зустрічі в родинному колі та серед друзів. Радість та надія на краще. Великдень – це дуже велике свято для кожного з нас.
24 квітня в місті Обухові біля РЗ «Золотий фазан» відбувся захід «Чарівна писанка - вербна неділя», у рамках якого проходив конкурс «Писанкове деревце-2016». Захід організували творче об’єднання «Крамничка фантазій» і РЗ «Золотий фазан» за фінансової підтримки Ради підприємців міста Обухова та організації «Жіночий альянс».
Конкурс «Писанкове деревце» на Обухівщині проводився вже вдруге.

У ньому взяли участь 15 навчальних закладів Обухівського району, а саме: Трипільська ЗОШ І – ІІІ ст., Германівська ЗОШ І – ІІІ ст., Гусачівська ЗОШ І – ІІ ст., Старобезрадичівська ЗОШ І – ІІІ ст., Копачівська ЗОШ І – ІІ ст., Красненська ЗОШ І – ІІ ст., Дерев’янська ЗОШ І – ІІ ст., Семенівська ЗОШ І – ІІІ ст., Григорівська ЗОШ І – ІІІ ст., Краснослобідська ЗОШ І – ІІІ ст., Жуківцівська ЗОШ І – ІІ ст., Великодмитровицька ЗОШ І –ІІІ ст., Маловільшанська ЗОШ І – ІІ ст., Германівська гімназії та РУРСО (гурток ОРЦТДЮ «Лідер»).

За обмежений час кожна команда мала завдання створити свою писанкову композицію. Учасники не лише змагались, створюючи писанкові композиції, а й своїм натхненням, позитивними емоціями створили атмосферу свята, гарного настрою, світлих добрих надій для кожного напередодні Великодніх свят. Роботи конкурсантів оцінювало професійне журі, в складі якого були: керівник художньої студії "ЛІК" Лариса Кирпич-Кучеренко, керівник ТО «Крамничка фантазій» Рада Юськів, керівник ТО «Місто творчих людей» Анастасія Похиталюк, директор РЗ «Золотий фазан» Лалі Давітідзе. фото

У рамках заходу «Чарівна писанка – Вербна неділя» діти та дорослі, учасники конкурсу брали участь у майстер–класі по роботі з солоним тістом та розфарбовуванню «жайворонків», у дитячих гуляннях з вербовими гілочками. Зі словами: «Нехай росте Богові на славу, а людям на вжиток!» садили гілочки верби. Разом з організаторами заходу садили деревця, а точніше «Дерево бажань». Всі учасники конкурсу «Писанкове деревце - 2016» були нагороджені дипломами та солодкими подарунками.

Цього ж дня відбулось відкриття арт-простору «Місто творчих людей» та презентація великої Великодньої писанки «Від минулого до сучасного». Відкриття розпочалось веснянковими заспівами учнів Маловільшанської ЗОШ І-ІІ ступенів. Дівчата у національному вбранні водили хороводи, грали з дітьми в «Подоляночку», розповідали про традиції Вербної неділі, Пасхальних свят, про підземного Змія, який усе намагається заволодіти Землею, але писанки, які пишуть люди захищають світ від лихого… і на завершення презентували всім присутнім велике Великоднє яйце. Арт-простір відкрили Обухівський міський голова О.М. Левченко та найстарша Обухівська майстриня, заслужений майстер народної творчості України Н.О. Хіміченко.

фотоВиступи дітей, учасників ансамблю танцю «Фаворит» МЦТДЮМ «Романтик» (керівник Ю. Стримбіцький) та колективу сучасного танцю «Зебра» (керівник І.О. Васильчук) додали особливої нотки святковості.

Учасники та гості заходу залишилися в гарному та піднесеному настрої.

Кiлькiсть переглядiв: 125

Коментарi