• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Зустріч у колі друзів. 10 років – ЗГАДАТИ ВСЕ!»

«Зустріч у колі друзів. 10 років – ЗГАДАТИ ВСЕ!»

2017-05-23

фото

У квітні 2007 року відбувся форум старшокласників навчальних закладів Обухівського району по питанню створення районної учнівської Ради самоврядування.

фотоУ цьому році Раді самоврядування Обухівщини виповнилось 10 років.

Протягом десяти років учнівським самоврядуванням реалізовувались різні проекти, серед них - «Перша сніжинка», «Фестиваль учнівського самоврядування», «М’яка іграшка», «Подаруй світ своєї книги іншому!», «Від серця до серця», «Разом проти СНІДу!», «Тварини поряд!» (проект представлений на Всеукраїнський конкурс благодійних проектів «Добро починається з тебе» організований Міжнародним благодійним фондом «Україна – 3000»), «Моя майбутня професія», «Віддам іграшку в хороші руки!» та багато інших.

Традиційними стали зустрічі з відомими людьми у форматі «гарячий стілець» (серед інших на «гарячому стільці» були - відомий телеведучий «Нового каналу», шоу-мен С. Притула та ведучий програми «Абзац» А. Шабанов). Цікавою була зустріч дівчат-старшокласниць з всесвітньо відомою громадською діячкою, в минулому Міс України–2007, Лікою Роман. Кожного року учні шкіл району беруть учать у тематичних весняних балах (Лідер-балах).

Левова частина діяльності РУРСО - це соціальна робота. Проведення акцій «Зігрій українського солдата», «Рука допомоги» (збір допомоги військовим в АТО), «Від серця до серця» (збір коштів для тяжкохворих дітей), «Поділись своїм теплом» (відвідування будинку людей похилого віку, що в с. Германівка), «8 кроків до весни» (вітання з весняними святами одиноких людей), «Я можу подарувати обійми!», «Я проти СНІДу! », «свічкова хода», «Майстерня Св. Миколая» (захід для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах), «Великодня радість». Участь у Всеукраїнських акція таких, як «Зробимо Україну чистою!», «5 картоплин» (збір продуктів для військових АТО та людей, які проживають у зоні АТО) і таке інше.

фотоПротягом десяти років учні-лідери є учасниками навчальних тренінгів, тренінгових занять, майстер-класів. Члени РУРСО разом з координаторами організовують станційні ігри (квести), благодійні концерти, флешмоби («Єдина країна - Україна», «Поділись теплом свого серця!»,«Миру і злагоди кожному!»), танцювальні флешмоби, конкурси флешмобів, малюнків, плакатів, будок для тварин («А мій будинок кращий!»), збір макулатури з метою отримання коштів на придбання необхідних ліків для тяжкохворих дітей тощо.

Учнівська Рада самоврядування Обухівщини співпрацює з державними установами та громадськими організаціями , серед інших: зі службою у справах дітей і сім’ї Обухівської РДА, з Всеукраїнським благодійним фондом «Відродження України - живодайне джерело», з міськрайонним центром зайнятості, з міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста, зі студією психології та креативу «Хамелеон», з молодіжною громадською організацією «БУМ», з молодіжним клубом «InTerno», з творчим об'єднанням

«Крамничка фантазій», з РЗ «Золотий Фазан», з арт-кав’ярнею «Солодкий Блюз», з ВС «ТiAmo», з муніципальним театром Бориспільської міської ради,

з театром «Вільний простір» (м. Українка) та багатьма іншими.

фото23 травня, з нагоди 10-річниці від створення осередку учнівського самоврядування Обухівщини до РЗ «Золотий Фазан» з’їхались представники усіх навчальних закладів району, серед них і ті, хто був членом організації в минулі роки. Серед запрошених були перша голова учнівської організації - Марія Плахотнікова, екс-члени УРСО - Аліна Урюкова, Іраклій Давітідзе, Олександра Чураченко, Надія Літковська, Анна Терещенко, Наташа Токарєва, Євгеній Петрущенко, колишній координатор самоврядування Денис Бобков. До заходу долучились Світлана Коширенкова (студія психології та креативу «Хамелеон»), Анастасія Похиталюк (ТО «Крамничка фантазій»), Альона Матушевська (ВС «TiAmo») і звичайно господарі улюбленого «Золотого Фазану» - Паата та Лалі Давітідзе.

Свято розпочалося із запальних танців-флешмобів, які проводили учні Долинянської школи, екс-голова самоврядування м. Обухова А.Урюкова, координатори - О.О. Шевченко та В.О. Коляда. Волонтери, з числа членів РУРСО на чолі з Вікторією Нижник пригощали присутніх власноруч приготованими смаколиками та компотом. Після частування розпочались розваги. Запускали мильні бульбашки, грали у естафети, пробували себе у ролі акторів, граючи у театр-експромт.

А потім був час спогадів. Переглядали слайд-шоу попередніх років «життя» учнівської Ради самоврядування. Згадували, як все починалося, екс-рада самоврядування ділилась досвідом, який вони набули, працюючи в організації. Розповідали про те, яким корисним для них виявився досвід отриманий під час роботи в дитячій організації. Побажали нинішнім учнівським лідерам не втрачати запалу, залишатися такими ж ініціативними, креативними, адже ці якості обов'язково стануть у пригоді в майбутньому. Усі безмежно дякували Олександрі Олександрівні Шевченко, засновнику організації за підтримку та безпосередню участь у реалізації дитячих задумів.

Захід продовжився нагородженням членів РУРСО-2017 грамотами та подяками за активну участь у діяльності та з нагоди 10 річниці з дня створення організації.

А потім був торт і всі разом задули десять ювілейних свічок. На завершення, сидячи за великим дружнім столом, кожен по черзі, тримаючи «свічку довіри» розповідав про свої враження від роботи в РУРСО, ділився спогадами та висловлював побажання на майбутнє.

Статтю підготувала голова РУРСО

Іванова Олександра

Кiлькiсть переглядiв: 506

Коментарi